Mi ez?

Helló! A Sportkoktél egy szabadidős blog, ahol a sportról, mozgásról olvashatsz másoktól, máshogy, mint máshol. Kulisszatitkok, interjúk, új sportok; ez a Sportkoktél!

Fészbuk

Fafejű bírók, avagy miért kellett Armstrongéknak mezt cserélnie

2010.07.26. 14:42 CasusBelli

 28... 28 millió ember küzd jelenleg a rákkal, azzal a kórral, amelyben egykor Lance Armstrong, a kerékpársport egyik legnagyobb alakja is szenvedett.

blog post photo

A tegnapi napon egy legendától búcsúztunk, aki utolsó szakaszát teljesítette a Touron. Ám a tévénézők számára nem azért maradhat emlékezetes a szakasz. Történt ugyanis, hogy a Radio Shack csapata a Tour utolsó, a hajrát leszámítva gálának tekinthető szakaszán egy egyedi mezben állt rajthoz, melynek hátulján egy hatalmas 28-as szám jelképezte a 28 millió rákost, valamint Lance Armstrong rákellenes alapítványát, a Livestrongot. A rajt után a versenybírók figyelmeztették Armstrongot és csapatát, hogy amennyiben nem veszik vissza azonnal a régi mezüket, a teljes csapatot (amely egyébként vezetett a csapatversenyben) kizárják a versenyből. Mit volt mit tenni, az egész csapat megállt, felhúzták a régi mezeket, így viszont a rajtszámok nem látszódtak.

blog post photo

Így történhetett meg, hogy az egész csapat letámasztotta bringáját a sövény mellé, Popovych leült a járdeszegélyre, és jó pár percen át, törökülésben ülve a biztosítótűkkel babrált a Radio Shack egész csapata.

Az Eurosporton ifj. Knézy Jenő nemes egyszerűséggel csak fafejűnek nevezte a versenybírókat. Hozzáteszem, teljes joggal. Az égvilágon nem történt volna semmi, ha a csapat az utolsó napon ebben a mezben fejezte volna be a Tourt. Nem kaptak dollármilliókat nagy multiktól, hogy az ő nevük szerepeljen a trikón. Mindössze egy gesztust tettek a 28 millió rákban szenvedő ember felé, és felhívták a világ figyelmét erre a cseppet sem elhanyagolható betegségre.

Persze megint más kérdés, hogy így, hogy kisebb botrány kerekedett a mezcsere körül, valószínűleg nagyobb sajtóvisszhangot kap az ügy, mintha rendben mentek volna a dolgok. De ettől függetlenül elgondolkodhat a versenybíróság, hogy valóban ilyen fontos-e a szabályok értelmetlenül és nevetségesen szigorú betartatása.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportkoktel.blog.hu/api/trackback/id/tr242177346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása