Mi ez?

Helló! A Sportkoktél egy szabadidős blog, ahol a sportról, mozgásról olvashatsz másoktól, máshogy, mint máshol. Kulisszatitkok, interjúk, új sportok; ez a Sportkoktél!

Fészbuk

A legképtelenebb sportágak - 1. rész

2010.07.27. 15:50 CasusBelli

Az ismertebb sportokon kívül létezik néhány olyan is, amelyet csak egy kis faluban, vagy egy országban űznek - és tegyük hozzá máshol még nem is hallottak róla. Nézzük tehát az első két őrült sportágat!

Létraverseny

Minden bizonnyal örülnénk, ha a világ legjobb létraversenyzői tűzoltónak mennének, hiszen ezzel a sebességgel bizonyára sok életet mentenének meg. A résztvevőknek a létrájukat megfogva kell egy falhoz futniuk, ahol a létrát a falnak támasztva kell feljutni az építmény tetejére. Aki a két versenyző közülelőbb ér a csúcsra, az a győztes.

 

Royal Shrovetide Football

Évente két meccset rendeznek az angliai Ashbourne faluban, ahol a mérkőzések idején az egész város a pályára özönlik. Az utcai futball "nem sokban" különbözik az elterjedtebb változattól. Ebben a verzióban egyetlen szabály van, méghozzá az, hogy nem lehet gyilkolni. A pálya az egész falu, az utcák, terek, parkok. A kapu pedig a város két végén elhelyezett pózna/fal. A két csapatot pedig az északiak és déliek alkotják, férfiak,nők, gyerekek egyaránt. A labdát rúgni és dobni is lehet, a győztes csapat pedig az, aki a labdát egymás után háromszor az ellenfél "kapujához" érinti.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportkoktel.blog.hu/api/trackback/id/tr862180147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása